Zájem o pronájem nebo koupi chaty či chalupy podle statistik společnosti JURIS REAL, spol. s r. o. stále roste.

4. 7. 2021
Zájem o pronájem nebo koupi chalupy či chaty stále roste, u realitní kanceláře JURIS REAL vzrostl v meziročním porovnání až o 40 procent. A i letos existuje stále sílící zájem o reality tohoto typu. Lze tedy jednoznačně predikovat, že ceny rekreačních nemovitostí i nadále porostou, protože poptávka v tomto obchodním (realitním) segmentu výrazně převyšuje nabídku. Nabídka takových nemovitostí je totiž velmi omezená. V Česku se rovněž množí případy, kdy si občané rekreační objekty předělávají na trvalé bydlení. 

Zájem o pobyt v přírodě je enormní, a to i díky pandemii koronaviru a omezení cestování. Některé chatové oblasti v České republice tak začínají být z pětiny nebo ze čtvrtiny trvale osídleny vlastníky, kteří tam „chataří celoročně“, neboť se množí případy klientů, kteří si chaty či chalupy předělávají na trvalé bydliště a netráví v nich např. jen letní či zimní dovolené, popř. jarní prázdniny s dětmi“, konstatuje Mgr. Roman Kaplan, výkonný ředitel společnosti JURIS REAL Dražby, a. s.

Nicméně v již uplynulých letech panoval o rekreační nemovitosti obrovský zájem. Letos JURIS REAL očekává nárůst o dalších deset procent“, dodává Milan Teichmann, zástupce výkonného ředitele společnosti JURIS REAL Dražby, a. s.

Kontinuálně či konzistentně panuje největší zájem o rekreační objekty na horách, tj. v Krkonoších, na Šumavě a v Jizerských Horách. To platí ostatně i v případě tzv. dlouhodobých pronájmů rekreačních realit. RK JURIS REAL nabízí v současné době chaty na Slapské přehradě (Čím, Rabyně).

Mgr. Petr Jezdinský

Zapojte se do diskusí

Zde máte možnost zapojit se do diskuze či položit provozovateli stánek nějaký dotaz.

Tento prohlížeč je zastaralý a proto není podporován.
Stáhněte si prosím novější prohlížeč