Škodovka letos očekává růst prodejů v České republice přes 5 procent.

8. 7. 2023
Vážení čtenáři, milí klienti, Škoda Auto letos v ČR očekává růst prodejů o více než pět procent z loňských 62.905 vozů. Celkový trh nových osobních vozů v tuzemsku by měl přesáhnout 200.000 prodaných aut a Škoda si chce udržet loňský podíl 33,2 procenta. Na TK to oznámil vedoucí českého zastoupení firmy Jan Maláček

Podle Maláčka budou přetrvávat problémy z minulého roku související s nedostatkem čipů, výpadky u dodavatelů nebo válkou na Ukrajině, kvůli kterým se zcela nedařilo uspokojit vysokou poptávku. „Vzhledem k počtu objednávek jsme si jisti, že letos porosteme,“ sdělil. Množství objednávek podle něj přesáhlo 60.000 motorových vozidel. Značka hodlá podle Maláčka obhájit prvenství na trhu firemních vozů, kde měla loni podíl 37,9 procenta, a na rezidenčním trhu se chce vrátit na pozici jedničky, o kterou Škodu loni připravila značka Hyundai. Program prodeje ojetých vozů Škoda Plus by měl letos růst o tři procenta na 44.000 prodaných aut.

V oblasti elektromobilů budou růsty podle Maláčka výrazně vyšší, než u celkového trhu. Loni tento segment rostl o 47 procent na 3 892 vozů a Škoda v něm měla třetinový podíl díky modelům Enyaq. Současně poroste i počet dobíjecích bodů. Z loňských 3 700 by měl letos překonat 5 000, z toho bude nejméně 150 rychlonabíječek, uvedla mladoboleslavská automobilka. Letos v druhé polovině roku uvede Škoda na český trh modernizovaný model Scala, modernizovaný Kamiq a nové generace modelů Superb a Kodiaq. Do roku 2026 pak stále počítá s uvedením tří nových elektromobilů, které zahrnují velké sedmimístné SUV, kompaktní SUV a městský crossover.


Mgr. Petr Jezdinský (s použitím Škoda Auto a ČTK)

Zapojte se do diskusí

Zde máte možnost zapojit se do diskuze či položit provozovateli stánek nějaký dotaz.

Tento prohlížeč je zastaralý a proto není podporován.
Stáhněte si prosím novější prohlížeč