Letošním automobilem roku v ČR se stal Mercedes-Benz třídy E.

20. 10. 2024
Vážení čtenáři, milí klienti, titul Auto roku 2024 v České republice obdržel Mercedes-Benz třídy E. Vůz značky Mercedes-Benz přitom dostal titul v soutěži podruhé. Nová třída E navázala na úspěch modelu SLS AMG z roku 2011.

V hlasování odborné poroty složené z dvacítky motoristických novinářů nový vůz porazil BMW řady 5, který se umístil na druhé příčce. Třetí místo získal vůz Subaru Crosstrek. Výsledky ankety oznámil pořádající Svaz dovozců automobilů.

Vítěz vzešel z pětice finalistů, mezi kterými byly i vozy Kia EV9 a Hyundai Ioniq6. Automobilky do soutěže přihlásily 21 letošních novinek. Porotci při výběru zohledňovali zejména parametry, jako jsou technické inovace, technologická vyspělost vozu a získaná hodnota za vynaložené peníze.

Cenu vítězi jubilejního 30. ročníku ankety Auto roku v ČR na slavnostním vyhlášení v Kongresovém centru Praha předal ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Vůz šesté generace třídy E, s interním označením W214, se podle německé automobilky Mercedes-Benz řadí do vyšší střední třídy. První generace této řady se začala vyrábět v roce 1993. 


Mgr. Petr Jezdinský (s využitím ekonomických rubrik)

Zapojte se do diskusí

Zde máte možnost zapojit se do diskuze či položit provozovateli stánek nějaký dotaz.

Tento prohlížeč je zastaralý a proto není podporován.
Stáhněte si prosím novější prohlížeč