Letošním autem roku v České republice se stalo elektrické BMW i4.

5. 10. 2022
Vážení čtenáři, milí klienti, vzhledem ke skutečnosti, že se na new.exdrazby.cz věnujeme i prodeji motorových vozidel (konkrétně pan Milan Teichmann, zástupce výkonného ředitele), nemohli jsme si nechat ujít tuto zprávu. Letošní titul Auto roku v ČR získal elektrický vůz BMW i4. V hlasování odborné poroty zvítězil mezi 37 dalšími nominovanými automobilovými novinkami.

Jedná se o první vítězství elektromobilu v historii soutěže. Oznámilo to Sdružení automobilového průmyslu, které je partnerem ankety pořádané Svazem dovozců automobilů. Loni titul udělený nebyl a o rok dříve jej získalo BMW řady 3. Titul ekologického auta roku získala Kia EV6.

Nové elektrické BMW i4 je prvním elektromobilem značky ve střední třídě. Pětidveřový pětimístný liftback s elektrickým pohonem zadních kol nabízí dojezd až 510 km. Na výrobě letošního Auta roku se podílí celkem devět dodavatelských firem z ČR! Ve finálové šestce BMW porazilo druhé Subaru Outback a třetí Škodu Fabii. Na dalších místech skončily Opel Astra, Peugeot 308 a Dacia Jogger. Z 38 letos nominovaných soutěžních vozů je 12 čistě elektrických, pět sportovních a 17 z kategorie SUV. Nechybí např. také jedno velké MPV a jeden americký pickup.

Mgr. Petr Jezdinský (s využitím hybrid.cz a ČTK)

Zapojte se do diskusí

Zde máte možnost zapojit se do diskuze či položit provozovateli stánek nějaký dotaz.

Tento prohlížeč je zastaralý a proto není podporován.
Stáhněte si prosím novější prohlížeč