JURIS REAL Dražby nabízí skrze aukci ideální spoluvlastnický podíl v malebném česko-saském pomezí.

5. 4. 2022
Vážení potenciální zájemci v aukci, milí čtenáři, naše elektronická dražební a aukční síň www.jrdrazby.cz, prodává v aukci spoluvlastnický podíl o velikosti ½ v krásné přírodě. Dům je zděný, samostatně stojící, nepodsklepený, patrový s volným půdním prostorem. Z inženýrských sítí je nemovitá věc napojena na přípojku elektřiny. Nemovitost je přístupná z místní zpevněné komunikace.

K samotné lokalitě lze uvést následující. Severní je osada, část obce Lobendava, v západní části Šluknovského výběžku. Z geografického hlediska se jedná o nejsevernější místo České republiky. 

Lobendava leží v nádherném prostředí Lužické vrchoviny, resp. na staré státní tzv. „císařské silnici“ Praha-Drážďany (vedla tudy i tzv. Česká stezka z Budyšína (Bautzen) k Labi), přibližně 30 km severně od Děčína, 45 kilometrů severovýchodně od Ústí nad Labem, 104 km severně od Prahy a 55 kilometrů od Drážďan. Dominantou obce je barokní areál kostela Navštívení Panny Marie s budovou bývalé fary.

První písemná zmínka o Lobendavě je z roku 1449. Podle obecní kroniky byla založena na přelomu 12. a 13. století, podle regionálních historiků mohla být založena už kolem roku 1084.

Občanskou vybavenost (obchody, školská zařízení, lékařské ordinace, lékárny) lze nalézt v blízkých Mikulášovicích, Vilémově, Šluknově, Velkém Šenově, resp. v německých městech Sebnitzu či Neustadtu, které leží, co by kamenem dohodil. De facto na hranicích se nachází vyhlášená klinika či akvapark.

Oblast poskytuje oázu pro duši v podobě překrásných vyhlídek, houbaření, turistických cest, jízdy na horském kole a v zimě ve formě klasického lyžování. V sousedním Sasku je dokonce i několik malých vleků a sjezdovek pro nejmenší ratolesti. Zejména německá strana (ale i česká) prošla v několika málo letech výraznou proměnou, která se přeorientovala na turistický ruch. Navíc výlety lze podnikat i do Českosaského Švýcarka, do samotného národního parku, do Bad Schandau či dále do Pirny, resp. Drážďan. Hodně místních pak i v Německu nakupuje.


Mgr. Petr Jezdinský (za pomoci turistických webů)

Zapojte se do diskusí

Zde máte možnost zapojit se do diskuze či položit provozovateli stánek nějaký dotaz.

Tento prohlížeč je zastaralý a proto není podporován.
Stáhněte si prosím novější prohlížeč