Slavná vila v Los Angeles může v aukci trhnout rekord.

2. 2. 2021
Vážení čtenáři, do aukce míří luxusní sídlo v Beverly Hills – Villa Firenze, která má 13 ložnic, a leží na pozemku o velikosti více než devět akrů (přes 36 tisíc metrů čtverečních). V zahradě klienti najdou několik dalších staveb, bazén, tenisový kurt nebo běžeckou stezku a v sousedství bydlí hned několik VIP osobností. Požadovaná cena činí 160 milionů dolarů (3,5 miliardy korun). Informoval zpravodajský kanál CNN.

Pozemek s luxusním sídlem v italském stylu se nachází v exkluzivní čtvrti North Beverly Park, která je domovem řady celebrit, jako jsou Sylvester Stallone, Denzel Washington či Rod Stewart. Vila má klenuté stropy, několik krbů a 25 koupelen, na zahradě stojí další tři separátní domy pro hosty. Přístup je možný po privátní cestě, jak informovala aukční síň Concierge Auctions. Nemovitost navržená kalifornským architektem Williamem Hablinským je popisována jako „autentická italská vesnice“. Vyjma samotné vily a domů pro hosty je na pozemku běžecká stezka, bazén, vířivka, domek u bazénu, tenisový kurt nebo nádvoří pro asi 30 automobilů. „Je to skutečně mistrovské dílo, které je pravděpodobně nemožné vytvořit znovu,“ informoval v tiskové zprávě vlastník nemovitosti. „Mnoho nejvyhledávanějších a nejžádanějších položek je prodáváno v aukcích – a stejně jako ony je i Villa Firenze umělecké dílo samo o sobě,“ uvádí se dále v prohlášení.

Luxusní dům je na realitním seznamu zalistován s požadovanou cenou 160 milionů dolarů. Pokud takové částky dosáhne, pak se bude jednat o nejdražší dům prodaný v aukci v historii. On-line dražba začala 26. ledna a potrvá osm dní.

 

Mgr. Petr Jezdinský (s použitím CNN Prima)

Zapojte se do diskusí

Zde máte možnost zapojit se do diskuze či položit provozovateli stánek nějaký dotaz.

Tento prohlížeč je zastaralý a proto není podporován.
Stáhněte si prosím novější prohlížeč