Společnost JURIS REAL Dražby, a.s. prodává skrze aukci rodinný dům v Senohrabech.

1. 7. 2022
Vážení potenciální klienti, milí čtenáři, naše aukční a dražební síň www.jrdrazby.cz nabízí prostřednictvím aukce třípodlažní rodinný dům (vilku) v klidném prostředí Senohrab. Předmětem aukce je třípodlažní samostatný rodinný dům s pozemkem, jehož celková plocha činí 978 m2. Dům se nachází na mírně svažitém pozemku orientovaném na severozápad. Dům je před kompletní rekonstrukcí. Dům leží v prestižní lokalitě Senohrab s velmi dobrou občanskou vybaveností a vynikající dostupností do Prahy. V Senohrabech se nachází pošta, zdravotnické zařízení, praktický lékař pro děti a dorost, praktický lékař pro dospělé, mateřská školka, základní škola (první stupeň), dětské hřiště, sportovní areál – fotbalové hřiště a tenisové kurty, vodovod, plynofikace, kanalizace a čistička odpadních vod.

Samotná obec Senohraby leží ve Středočeském kraji, v okrese Praha-východ, na hranici s okresem Benešov. Zmíněná obec se nachází u mezinárodní silnice I/3 a 2 km od dálnice D1 Praha – Brno. Středem Senohrab prochází železniční trať České Velenice – Praha. Katastrální výměra obce činí 343 hektarů. Nadmořská výška obce je 270 až 424 metrů nad mořem. První písemná zmínka o Senohrabech je z 15. století. Jedním z oblíbených letovisek na Sázavě bývaly už v dobách první československé republiky právě Senohraby. Jsou jednou z obcí mikroregionu Ladův kraj a určitě znáte i Hlásku, věž zdejšího hradu Zlenice. Malíř Josef Lada, rodák z blízkých Hrusic, ji s oblibou kreslil na pozadí svých známých pohádkových obrázků. 

Ještě v roce 1880 bývaly Senohraby jen malá obec s několika desítkami domů, ale díky železniční trati z Prahy do Benešova a podnikatelským snahám několika místních se záhy staly lákavým místem pro letní hosty. Dodnes tu stojí řada rekreačních vil, často s romantickými jmény. Na soutoku Sázavy a Mnichovky pod zříceninou hradu Zlenice bývaly říční lázně s plovárnou, dnes tu najdete oblíbené občerstvení Baštírna a sezonní přívoz, spojující Senohraby se Zlenicemi. Ze Senohrab se snadno dostanete do blízkých Hrusic k Památníku Josefa Lady, odkud se můžete s ratolestmi vydat na putování Ladovým krajem a seznámit se s místy, kde se odehrával příběh známého černého kocourka Mikeše.

Více informací se můžete dozvědět na: https://www.jrdrazby.cz/index.php?a=s&aa=d&c1=2&i=4044, resp. stejně tak vám info může podat i pan Milan Teichmann, zástupce výkonného ředitele, který disponuje telefonním číslem: 777 306 103 a e-mailem: teichmann@exdrazby.cz

Mgr. Petr Jezdinský (s využitím www.jrdrazby.cz, webových stránek Senohrab, wikipedie, navylet.cz a webu Kudy z nudy)

Zapojte se do diskusí

Zde máte možnost zapojit se do diskuze či položit provozovateli stánek nějaký dotaz.

Tento prohlížeč je zastaralý a proto není podporován.
Stáhněte si prosím novější prohlížeč