Lamborghini vyprodalo poslední auto se spalovacím motorem.

16. 2. 2024
Vážení čtenáři, milí klienti, modely automobilů Lamborghini se spalovacím motorem jsou až do konce jejich výroby vyprodané, automobilka přechází na hybridní pohon. S odvoláním na šéfa italského výrobce sportovních vozů, který spadá do koncernu VW, to uvedl deník Die Welt.

Knihy objednávek na populární modely Huracán a Urus jsou plné, poznamenal šéf automobilky Stephan Winkelmann. Po nich firma s výrobou vozidel se spalovacím motorem končí. Loni v červenci podnik oznámil, že investuje nejméně 1,8 miliardy eur (42,8 miliardy Kč) do modelové řady s hybridním pohonem, kterou hodlá uvést do roku 2024. Další finanční prostředky hodlá investovat do uvedení plně elektrického modelu do konce desetiletí.

Modely se spalovacími motory v letech 2024 a 2025 nahradí plug-in hybridy, sdělil Winkelmann v rozhovoru s listem Die Welt. Má za to, že hybridní model Revuelto bude vyprodán do konce roku 2025. Připomněl rovněž, že automobilka v uplynulém roce zaznamenala rekordní odbyt a letos opět usiluje o "velmi dobrý výsledek".

Mgr. Petr Jezdinský (rubriky automotive)

Zapojte se do diskusí

Zde máte možnost zapojit se do diskuze či položit provozovateli stánek nějaký dotaz.

Tento prohlížeč je zastaralý a proto není podporován.
Stáhněte si prosím novější prohlížeč